Graffiti i Sverige

Svenska Graffare Podcast

Podcasts är någonting som är mycket populärt i Sverige nuförtiden, det är helt enkelt ljudfiler som du kan prenumerera eller lyssna på. Svenska Graffare är en Podcast där utövare och fenomen som har eller har haft inverkan på den svenska scenen delar med sig av sina erfarenheter. Om du är graffitiintresserad är det en riktigt bra podd att lyssna på.

Starten

Den första sändningen på Svenska Graffare skedde den 9 augusti 2018 så den har med andra ord funnits i närmre ett år nu. Sammanlagt har 25 poddar sänts än så länge så om du inte har lyssnat innan finns det en hel del att gå igenom innan du kommer ikapp. Alla sändningar har olika innehåll och du kan läsa om det i informationen under sändningen.

I ett avsnitt kan du till exempel lyssna på en av de svenska pionjärerna inom graffitin när han pratar om hur han arbetar. I ett annat avsnitt kan du prata med någon som suttit inne på grund av graffitimålandet. Det finns med andra ord en spridda samtalsämnen som kommer upp även om de alla kretsar kring samma sak, graffitin och gatukonst.

Innehåll

Innehållet på podden är som sagt varierat samtidigt som det är innehållsrikt. Vissa medverkande väljer anonymitet med tanke på att graffiti ännu inte är så accepterat som vi tycker att det borde vara. Bland innehållet i podden kan du även lyssna på fakta om de olika lagliga väggarna som finns i Sverige samt om olika festivaler och andra evenemang rörande graffiti.

Det är som sagt utövare och andra personer som är relaterade till graffitikonsten som tar plats i sändningarna och berättar både om förr och nu. Du hittar också en sändning med en filosofie doktor inom konstvetenskap som bisittare. Om du är intresserad av att lära dig mer om graffiti och gatukonst så är denna podcast ett riktigt bra alternativ för dig.

Instagram-sidan

Svenska Graffare har också en Instagram-sida där du kan se bilder rörande det som de pratar om i podden. Där kan du både gilla och kommentera under bilderna och det finns även tävlingar och annat. Det är mycket bra att de har en Instagram-sida tycker vi, då det ger ytterligare en dimension på podden. Bilder i kombination med dialogerna ger en bra helhet.

Svenska Graffare tar gärna emot donationer via Swish och om du swishar 200 kronor får du en t-shirt också, skriv storlek och adress i ett separat meddelande så kommer den med posten. Om du har intresse av graffitins uppkomst, nutid och framtid i Sverige så är Svenska Graffare det bästa valet av podd att lyssna på. Du kommer lära dig otroligt mycket av dem.

Sammanfattning

Svenska Graffare är en podcast som har funnits i drygt ett år. Du kommer att få lyssna på personer som är verksamma inom graffiti och gatukonst när de pratar om både dåtid och nutid gällande graffiti. Du kan också följa dem på Instagram för att se bilder kopplade till de olika poddsändningarna. Vi rekommenderar Svenska Graffare till alla som vill lyssna på en podcast rörande graffiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *